#ByeByeGazon: maak een verschil voor het milieu

Gepubliceerd op vrijdag 19 april 2024 9.01 u.

Samen voor #ByeByeGazon 

In heel Vlaanderen start de campagne #ByeByeGazon. Dit initiatief streeft ernaar het klimaat en het milieu te verbeteren door gras en bloemen te laten groeien.

Slim tuinieren voor meer biodiversiteit 

Het onderhouden van een strak gemaaid, groen grasveld vergt veel werk, maar draagt nauwelijks bij aan de biodiversiteit. Wil je #ByeByeGazon aanmoedigen? Word dan een slimme…en luie tuinier. Kies een stuk tuin of berm en maai slechts twee keer per jaar, in de tweede helft van juni en eind september. Vergeet niet om het maaisel altijd weg te voeren, zodat de grasmat verarmt en er meer bloemen kunnen groeien. Vraag bermbordjes aan in de bibliotheek en kom ze vanaf mei ophalen. Plaats de bordjes 70 cm boven de grond in je berm en maai slechts één netheidsstrook naast de rijbaan. Laat de rest van het gras groeien en geniet van de prachtige wilde bloemen die zullen verschijnen.

Weet je even niet hoe je hier aan moet beginnen? Bekijk dan zeker het maaischema

Jouw bijdrage telt! 

Vergeet niet om jouw vierkante meters door te geven op de website van #ByeByeGazon. Elke vierkante meter telt! Doe mee en creëer extra ruimte voor vrolijke bijen en een berm vol biodiversiteit. Wie weet maak je zelfs kans op een leuke prijs!

Geef jouw vierkante meters in!