Burchthoeve Withof

Wat

Deze versterkte hoeve met dubbele omwalling langs de Oelegemsteenweg is één van de merkwaardigste gebouwen van Wommelgem. Met de breed omwalde hofgracht en een bijzonder karakteristieke binnenplaats, heeft burchthoeve Withof de allure van een vesting. De houten ophaalbrug werd in 1877 vervangen door een stenen overwelving, maar die verbouwing schaadde het haast sprookjesachtige kader in geen geval.

Tussen de twee omwallingen deed het nog bestaande bakhuis dienst voor de boeren van de omstaande pachthoeven. Het bakhuisje staat op veilige afstand van de hoeve om brandgevaar te voorkomen. Hoe oud het complex precies is, kan niemand met zekerheid te zeggen. Wel is er een cijnsboek bewaard gebleven, dat dateert uit 1469. Op deze locatie is nu een restaurant en een feestzaal gevestigd.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne