Brug Wijnegemsteenweg afgesloten tijdens de nacht van 9 op 10 juni

Gepubliceerd op donderdag 11 mei 2023 15.37 u.

Eind vorig jaar opende de nieuwe brug in Wommelgem als fietsstraat. Vanwege de grote vertraging bij de producent van de prefab fietsbrugliggers konden de fietsbruggen nog niet worden geplaatst. Vanaf maandag 15 mei starten de werken voor de bouw van de fietsbruggen. Tot en met woensdag 24 mei wordt hiervoor de brug in Wommelgem afgesloten voor alle verkeer. Ook op de E313 zal er grote hinder zijn tijdens het verlengd weekend. Alle verkeer moet vanaf woensdagavond 17 mei tot en met maandagochtend 22 mei over twee versmalde rijstroken in elke rijrichting rijden.

Brug Wijnegemsteenweg 10 dagen afgesloten

Voor het plaatsen van de liggers voor de fietsbrug moet de wegbrug afgesloten worden vanaf maandag 15 mei tot en met woensdag 24 mei. De brug wordt werfzone. Hierdoor is verkeer tijdelijk niet mogelijk. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen onderstaande omleidingen.

Bekijk hier de omleidingen.

Hinder voorzien op E313

Voor de werken zullen er ook enkele rijstroken van de E313 worden afgesloten in beide richtingen. We verwachten hier ook enige hinder. Een overzicht van de actuele hinder kan je hier raadplegen

Is de nieuwe brug dan klaar?

Neen, nog niet. Tijdens deze werken worden nog niet alle liggers geplaatst. Enkele liggers volgen pas later, vermoedelijk eind juni. Deze bevinden zich niet boven de E313. Na het plaatsen van de liggers voor de fietsbruggen volgen nog heel wat werken, zoals het wapenen, betonneren en het aanbrengen van de waterdichting en de brugdekvoegen van de fietsbruggen. Omdat beton steeds moet uitharden, zullen deze werken in z’n geheel naar verwachting tot begin oktober duren.

Tijdelijk beurtelings verkeer op brug vanaf 25 mei


Vanaf donderdag 25 mei wordt op werkdagen van 7 tot 16 uur beurtelings verkeer ingevoerd op de brug, voor het aanvoeren van materialen. Om de hinder te beperken geldt het beurtelings verkeer dus niet tijdens de avondspits.

Tijdens verlengd weekend slechts 2 rijstroken in elke richting op E313

Vanaf dinsdagavond 16 mei om 22.00 uur tot woensdagochtend 17 mei om 05.00 uur worden de voorbereidende werken uitgevoerd en kan verkeer op de E313 die nacht slechts op 2 rijstroken in beide richtingen passeren. Woensdag 17 mei overdag kan verkeer op de E313 alle rijstroken gebruiken.

Aansluitend vanaf woensdagavond 17 mei om 20.00 uur tot en met maandagochtend 22 mei om 05.00 uur worden de liggers voor de fietsbruggen geplaatst. Zolang moet verkeer in beide richtingen over twee versmalde rijstroken blijven rijden. Via een doorsteek in de middenberm wordt het verkeer telkens naar de andere kant van de snelweg geleid.

Brug ook afgesloten tijdens de nacht van 9 op 10 juni

Door werken op de nieuwe fietsbruggen vinden er later deze week grotere werken plaats aan de brug van de Wijnegemsteenweg. Vrijdagavond 9 juni om 20.00 u wordt de brug afgesloten. Zaterdagochtend 10 juni om 8.00 zal de brug opnieuw openen.

Omrijden kan via de routes hier aangegeven

De meest actuele informatie vind je op www.wegenenverkeer.be/wommelgem.

Gebruik alternatieve routes

AWV en het Vlaams Verkeerscentrum vragen bestuurders om de E313 in Wommelgem zoveel mogelijk te vermijden tijdens het verlengd weekend. Het verkeer van Hasselt naar Antwerpen of Gent (en omgekeerd) kan omrijden via Brussel. Als bestuurders toch via de E313 rijden, houden ze best rekening met ernstige hinder en lange reistijden.

Bekijk hier de alternatieve routes. 

De meest actuele informatie over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/wommelgem.