BoWo-Fortrun

De 31ste editie van de "Vlaamse veldloopweek voor scholen" loopt van 21 september tot 29 september 2019. De "Vlaamse veldloopweek voor scholen" is een initiatief van MOEV en Sport Vlaanderen in nauwe samenwerking met de gemeente- en stadsbesturen, de sportdiensten, het ISB, de VAL, Schoenen Torfs en het VBT.

Op donderdag 26 september 2019 zullen wij samen met de sportdienst van Borsbeek voor de zevende keer een intergemeentelijke scholenveldloop organiseren. In 2018 werd het hele concept van een scholenjogging omgegooid naar een hindernissenloop, de BoWo-Fortrun. Dit jaar zal deze plaatsvinden op Fort 2 in Wommelgem.

In de voormiddag zullen de leerlingen van de middelbare school Sint-Jozefsinstituut van Borsbeek komen lopen. Tussen 13 en 15 u. komen alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar van de zes lagere scholen aan bod. De kinderen lopen met de klas en de leerkracht de hindernissenloop waarbij de nadruk wordt gelegd op de beleving en het teamgebeuren: samen vertrekken en samen aankomen. Onder het motto 'deelnemen is belangrijker dan winnen' krijgt iedere deelnemer een appel en water en wordt er van elke klas nog een groepsfoto getrokken.