Bocht van Ranst krijgt deze zomer nieuw wegdek

Gepubliceerd op maandag 2 juli 2018 19.40 u.
Vanaf vrijdag 6 juli wordt het wegdek van de E34 in Ranst in beide richtingen vernieuwd over een afstand van 4 km. De werken zijn opgedeeld in twee grote fases. De werken in de rijrichting Antwerpen zal het meest ingrijpend zij en wordt als eerste uitgevoerd tussen 6 juli en 11 augustus.

De bocht van Ranst, het stuk waar de E34-snelweg richting Nederland aansluit op de E313 tussen Antwerpen en Hasselt, bevindt zich vandaag in zeer slechte staat. De bestaande fundering en asfaltverharding zijn bijgevolg aan vernieuwing toe. De werfzone zal zich tussen het complex van Oelegem (nr. 19) en de aansluiting met de E313 bevinden. Tijdens de werken richting Antwerpen beschikt het verkeer altijd over één rijstrook. Tijdens de werken richting Nederland wordt de E34 gedurende tien nachten volledig afgesloten. IN de werfzone geldt steeds een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Fase 1: vernieuwing wegdek richting Antwerpen

Wanneer? Tussen 6 juli en 11 augustus

Wat? Richting Antwerpen krijgt het wegdek over een afstand van 4 km een nieuwe onder- en toplaag in asfalt en de pechstrook een nieuwe toplaag. In een zone van 2 km wordt bovendien ook de fundering vernieuwd. Omdat de werken aan de fundering ingrijpender zijn, zullen de werkzaamheden richting Antwerpen het meeste tijd in beslag nemen en zal er zowel overdag als ’s nachts worden gewerkt.

Fase 2: vernieuwing wegdek richting Nederland

Wanneer? Nachten van 20 tot 30 augustus

Wat? Tijdens de nachten van 20 tot 30 augustus wordt er gewerkt richting Nederland. Langs deze kant worden enkel de onder- en toplagen asfalt van het wegdek vernieuwd. Daardoor kunnen de werken richting Nederland op tien nachten volledig afgerond worden. ’s Nachts (tussen 21u en 06u) is de snelweg richting Nederland volledig afgesloten, overdag kan het verkeer over de onderlagen asfalt rijden. Het verkeer richting de E34 rijdt tijdens de afsluitingen verder op de E313 tot aan de afrit Massehoven (nr. 19) en rijdt via de N14 naar Zoersel (nr. 20) waar het opnieuw de E34 kan oprijden. Het op- en afrittencomplex Oelegem (nr. 19) blijft tijdens fase 2 overdag steeds open, ’s nachts is de afrit Oelegem afgesloten.