Blijf mentaal fit met checkjezelf.be

Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020 17.02 u.
Het online platform www.checkjezelf.be wil iedereen helpen om mentaal fit te blijven. Met tips, oefeningen en herkenbare verhalen brengen ze een positieve boodschap.

Plannen vallen weg, ons sociale leven staat op pauze: de coronacrisis treft ons ook mentaal zwaar. De media houden ons non-stop op de hoogte van de huidige coronasituatie. We worden overspoeld met intens nieuws. Het maakt mensen neerslachtig, angstig, onzeker. En ook coronamoe. Daarom focust het platform ook op positiviteit en zingeving.

Corona heeft grote impact op mentaal welbevinden Het platform www.checkjezelf.be omvatte tot nu toe verschillende thema’s die de coronacrisis heel actueel had gemaakt: eenzaamheid,
angst, stress, verlies, veerkracht en burn-out. Recent kwamen daar nog extra thema’s bij: positiviteit, zingeving, zelfvertrouwen, piekeren en verbondenheid. Ook thema’s als ouderschap en jobverlies worden behandeld. Dat zijn scharniermomenten die van mensen sowieso al veerkracht vragen.

Veel mensen zijn op zoek naar een houvast, naar hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan. En dat vinden ze onder andere op checkjezelf.be. Informatie, oefeningen
en tips Op checkjezelf.be kan je ook praktisch aan de slag met de thema's, via eenvoudige oefeningen. Zo zijn er oefeningen om op een ludieke manier te ontspannen, om dankbaar te leren zijn of om je emoties toe te laten en te accepteren.

Het platform is er voor iedereen vanaf 16 jaar die vragen heeft over zijn of haar mentaal welbevinden. Of uitdagingen ondervindt op dat vlak. Op checkjezelf.be delen ook BV's en experts hun ervaringen in een videoboodschap. Zo spreekt radiopresentatrice Leen Demaré openhartig over wat haar plotse jobverlies met haar deed en legt gedragstherapeut en professor Filip Raes piekeren concreet uit. Neem dus zeker eens een kijkje op www.checkjezelf.be

Wil je met iemand praten? Bekijk hier een overzicht van de verschillende hulplijnen die voor jou klaarstaan om te luisteren en je indien je dat wenst ook willen verder te helpen.

Melding sluiten

Vaccinatiecampagne voor de brede bevolking van start

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne voor Wommelgem op deze overzichtspagina 

  • Je ontvangt een uitnodiging van het Agentschap Zorg en Gezondheid per brief. Momenteel krijgen de hoogste leeftijdscategorieën hun uitnodiging.
  • Heb je problemen om online een afspraak te maken? Neem contact op met de vaccinatiehelpdesk via het telefoonnummer op je uitnodiging.
  • Heb je geen vervoer naar het vaccinatiedorp? Alle vervoersopties kan je op deze pagina nalezen >>

Bekijk het overzicht van de geldende coronamaatregelen 

Bekijk alle info over de vaccinatiecampagne