Bibliotheek opent uitleenpunt

Gepubliceerd op maandag 30 maart 2020 17.08 u.
Vanaf woensdag 1 april opent de bibliotheek een afhaalpunt om mensen toch terug de kans te geven om boeken uit te lenen en binnen te brengen.

Hoe leen je materiaal uit?

 • Rustig rondkijken in de bibliotheek zit er voorlopig nog niet in maar het aanbod kan wel eenvoudig bekeken worden op https://wommelgem.bibliotheek.be. Noteer van het materiaal (boek/dvd/cd/strip) dat je wil lenen alvast de titel en de auteur, dat heb je nodige voor de volgende stap. Je mag maximum vijf stuks aanvragen.
  Je kan alleen materialen aanvragen die aanwezig zijn in de bibliotheek. We behandelen de vragen in volgorde van aanvraag. Als een boek, cd of dvd niet meer beschikbaar is krijg je hier bericht van.
 • Gekozen? Stuur dan je aanvraag via het formulier op ons digitaal loket door. Heb je geen internet, geef je aanvraag dan door via 03-354 28 08. Bij je aanvraag kan je kiezen tussen drie tijdsperiodes: maandag tussen 18.00 en 20.30 u., woensdag tussen 14 en 17 u. of vrijdag tussen 9 en 12 u.
 • Je kan je boeken gaan afhalen vanaf je een bevestigingsmail hebt gekregen met een dag en uur in.

Hoe haal je je materiaal af?

Het afhalen van de boeken gebeurt in de polyvalente zaal van de bibliotheek, Welkomstraat 32. De rest van de bibliotheek is gesloten, dus ook de toiletten. Je boeken liggen klaar op de tafel met een duidelijke vermelding van je naam. Ze staan op dat moment al uitgeleend op je kaart dus je kan ze gewoon meenemen. Materiaal dat niet wordt afgehaald op de doorgegeven dag, wordt de dag erna terug weggezet. Probeer het voor jou opgegeven moment zo veel mogelijk te respecteren.

Ook belangrijk:

 • Er wordt maar één persoon tegelijk toegelaten in de polyvalente zaal. Is er al iemand binnen, respecteer dan de afstand door buiten even te wachten.
 • Neem zelf een zak of tas mee om materiaal in te steken.
 • Kom niet als je je ziek voelt.

Hoe breng je je materiaal binnen?

In de polyvalente zaal staan er bakken om materiaal terug binnen te brengen. Laat alles in deze bakken gewoon liggen. Het bibliotheekpersoneel zet het materiaal zo snel mogelijk terug maar houdt hierbij rekening met de corona-richtlijnen.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

 • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
 • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
 • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
 • Je kan boeken en andere materialen uitlenen via het uitleenpunt (klik hier) van de bib
 • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket