Bevolkingsonderzoek borstkanker in de kijker

Gepubliceerd op donderdag 13 september 2018 13.12 u.
Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Ben jij tussen 50 en 69 jaar oud? Dan krijg je om de twee jaar een uitnodiging om een screeningsmammografie te laten nemen.

Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Dat is belangrijk, want door de ziekte vroeg vast te stellen, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden. Ook de kans op volledige genezing is dan groter. 

Hoge deelname aan onderzoek in Wommelgem

In Wommelgem liet 67,4% van de vrouwen van 50 tot en met 69 jaar zich preventief onderzoeken in 2016. Dat is een lichte daling in vergelijking met het jaar ervoor, maar onze gemeente scoort zo wel iets hoger dan het Vlaams gemiddelde. Enkel in de leeftijdscategorie van 50 tot 54 jaar duiken we 5% onder het gemiddelde van het Vlaams Gewest. We kunnen nu dus al gunstige cijfers voorleggen en met wat inspanningen halen we tegen 2020 het streefcijfer
van 75%.

Wanneer mag je je uitnodiging verwachten? Raadpleeg heel eenvoudig jouw gegevens over de bevolkingsonderzoeken via het gratis softwaresysteem ‘Patient Health Viewer’. Download het programma via www.bevolkingsonderzoek.be. Om je gegevens te bekijken, heb je een eID, kaartlezer en je pincode nodig. 

Heb je vragen? 

Voor vragen over je persoonlijke medische situatie neem je best contact op met je huisarts. Indien je meer wil weten over het bevolkingsonderzoek, kan je gratis bellen tijdens de kantooruren, de website bezoeken of een mailtje sturen.

Centrum voor Kankeropsporing
tel. 0800-601 60
info@bevolkingsonderzoek.be
https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be