Bedeling mondmaskers gestart

Gepubliceerd op woensdag 13 mei 2020 13.26 u.
De herbruikbare mondmaskers die het lokaal bestuur bestelde, zijn geleverd. Onze vrijwilligers zijn ondertussen druk bezig met de bedeling.

Elk gezin ontvangt vanaf 11 mei een envelop met daarin een stoffen mondmasker voor elk gezinslid ouder dan twaalf jaar, en een handleiding voor het correct gebruik en de veilige reiniging van de maskers. De bestelling mondmaskers van de hogere overheden verwachten we ten vroegste in juni.

Het vullen van de enveloppen en de huis-aan-huisbedeling van de mondmaskers zal uitgevoerd worden door vrijwilligers en personeelsleden van het lokaal bestuur. Maak je brievenbus de komende dagen dus regelmatig leeg, zodat de envelop er vlot in past. De mondmaskers en/of filters die door de hogere overheden besteld werden, verwachten we ten vroegste in juni.

Markeer de binnenkant

Was het mondmasker volgens de richtlijnen voor het eerste gebruik. Je vindt een handleiding in de envelop die je stap voor stap uitlegt hoe het veilig te dragen, te bewaren en te wassen. De handleiding van deze mondmaskers (klik hier) en hoe je ze kan verkleinen (klik hier) vind je ook als je op de link klikt. Breng ook zeker een kleine aanduiding op de binnenkant van het masker aan, zodat je het niet per ongeluk omgedraaid gebruikt.

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • Je kan boeken en andere materialen uitlenen via het uitleenpunt (klik hier) van de bib
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket