BE-Alert: schrijf je in

Gepubliceerd op donderdag 28 juni 2018 11.14 u.
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie in onze gemeente willen we jou graag snel verwittigen. Dat kan via BE-Alert, een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie invloed heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige aanbevelingen (bijv. ramen en deuren sluiten bij een brand). Officiële, correcte informatie, direct van de bron.

BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners, via verschillende kanalen tegelijkertijd, op de hoogte te stellen. 

Laat je waarschuwen, waar je ook bent

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen:

  • Een burgemeester, gouverneur of de minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Woon je bijvoorbeeld in Wommelgem maar werk je in Brussel? Registreer dan beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
  • Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van een locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dat systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen … bent of een uitstap maakt naar de zoo of de cinema.

Inschrijven is volledig gratis.

Meer info en registreren

www.be-alert.be
Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.