Asbesthoudende daken: doe mee aan de studie

Gepubliceerd op woensdag 19 december 2018 11.37 u.
De Openbare Vlaamse Afvalmaatschappij (OVAM) heeft het studiebureau Abesim aangesteld om een wetenschappelijke studie rond asbest uit te voeren. Heb je een asbesthoudend dak? Dan kom je misschien in aanmerking om je dak in de studie te laten opnemen.

Het studiebureau onderzoekt asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken. Het doel van de studie is de aanleg van een database die de hoeveelheid asbest in de bodem ter hoogte van de afdruipzones van asbesthoudende daken weergeeft.

Onderzoek naar asbest in de bodem

Samen met de OVAM is Abesim op zoek naar terreinen met gebouwen met asbesthoudende daken die bestaan uit golfplaten of leien, geen dakgoot hebben en niet verhard zijn in de afdruipzones. Met goedkeuring van de eigenaar komt Abesim vervolgens ter plaatse om enkele bodemstalen te nemen. Die zullen onderzocht worden op de aanwezigheid van asbest. De eigenaar zal nadien worden ingelicht over de onderzoeksresultaten met betrekking tot zijn terrein.

De anonimiteit van de terreineigenaars is essentieel in de aanpak en zal gerespecteerd worden door zowel de OVAM als Abesim. Jouw eigenaars-of terreingegevens worden niet opgenomen in de rapportage van de studie.

Contact

Wil jij jouw dak laten opnemen in dit onderzoek? Neem dan contact op met Abesim.

ann.waeytens@abesim.com of annelies.dehauwere@abesim.com
Europalaan 26
9800 Deinze
tel. 09-248 03 75