Afvalophaling aan huis: dit verandert vanaf 1 januari 2022

Gepubliceerd op donderdag 30 december 2021 11.20 u.
Vanaf 1 januari gaat de nieuwe regeling rond afvalophaling in. We zetten alles nog eens voor je op een rijtje.

Afvalophaling om de twee weken

Vanaf 1 januari wordt rest-en GFT-afval om de twee weken opgehaald. De ene week is zone A aan de beurt, de volgende week zone B. 

Bekijk in welke zone jouw straat zit

Bekijk de afvalkalender online in de Recycle-app

Prijs per kilo afval

We willen iedereen nog meer motiveren om de restafvalcontainer op een streng dieet te zetten. Met dit vernieuwd beleid willen we iedereen nog meer aanzetten om afval te vermijden of aandachtig te sorteren. In ons afvalbeleid hanteerden we al het principe ‘de vervuiler betaalt’. De grootte van de container en het aantal ledigingen bepaalden in de vroegere berekening de prijs van je afval. Vanaf 1 januari 2022 zal niet alleen het aantal ledigingen verrekend worden, maar ook het gewicht van je afval.

Bekijk hier een overzicht van de ophaal-en gewichtsprijzen

Verhakselen aanvragen via Mijn Container

Je reserveert je plekje in de hakselronde vanaf 2022 niet langer via het digitaal loket van onze website. Leg je vanaf januari je afspraak voor de hakselaar minstens een week vóór de hakselronde vast via je profiel op 'Mijn Container'. De hakselronde vindt plaats op de laatste maandag van de maand. 

Samen naar minder afval

De laatste jaren ligt de nadruk niet enkel op afval sorteren en recycleren, maar ook op afval een stapje voor zijn. Samen streven we zo naar minder afval. Met deze nieuwe maatregelen proberen we daar nog sterker op in te zetten. In de Wommelgemnaar van januari-februari 2022 kon je ook enkele sorteertips lezen en manieren om afval te voorkomen. Download het dossier hieronder.