Afkoppeling Ternesselei-Dasstraat

Bij de heraanleg van de Ternesselei en Dasstraat kiezen we voor een gescheiden rioleringsstelsel. Zo kunnen we het beschikbare regenwater optimaal benutten. We moedigen je ook aan om slim om te gaan met regenwater, en het bijvoorbeeld in of rond je huis op te vangen voor hergebruik of infiltratie in de bodem.

Zijn de nodige werkzaamheden om regenwater van afvalwater te scheiden nog niet gebeurd? Maak dan liefst de scheiding in orde vooraleer de straat voor jouw deur wordt opengebroken. Zo kan de aannemer meteen de correcte aansluitingen op de nieuwe gescheiden riolering maken.

Timing

De straten zijn opgedeeld in drie fases. Afhankelijk van waar in de straat je woont, verschilt de timing. Tussen de Hoevenstraat en de Doornaardstraat wordt gewerkt vanaf augustus 2022, tussen de Doornaardstraat en de Adolf Mortelmansstraat vanaf januari 2023 en tussen de Adolf Mortelmansstraat en het rondpunt van de Handboogstraat vanaf april 2023. De keuring van de afkoppeling moet in orde zijn voor de oplevering van de straat.

Meer info

Hier onderaan kan je het stuk over afkoppeling uit het infomoment voor bewoners opnieuw nalezen. Op de pagina specifiek rond afkoppeling vind je ook nog enkele nuttige contactgegevens. Heb je nog een vraag? Aarzel niet om onze diensten te contacteren.