Wommelgem Winterdorp, het gezellige hart van Wommelgem!

Wommelgem Winterdorp, het gezellige hart van Wommelgem

Wommelgem maakt zich klaar voor een spetterend eindejaar. Een overdekte ijspiste, kerstchalets en randanimatie: we doen ons uiterste best om je goedgemutst het nieuwe jaar in te loodsen. Roep dus snel je rendieren samen, wrijf je neus warm tussen je wanten en rep je naar de dichtstbijzijnde après-skistand. De glühwein staat er warm vanaf 6 december!
Het Winterdorp opent op vrijdag 6 december om 12 de deuren maar de officiële opening is pas om 18 u. Ook de ijspiste wordt dan officieel geopend in aanwezigheid van het schepencollege, de pers en een delegatie van de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld. Hun Demo-team verzorgt er een spectaculaire openingsact.
Je kan tot en met zondag 5 januari 2020 genieten van het Winterdorp. In het chaletdorp kan je je verwarmen met heerlijke winterse drankjes en een ruim aanbod aan hapjes. Elke houten chalet heeft een groot overdekt terras dus laat regen of sneeuw je zeker niet tegenhouden om naar het Winterdorp af te zakken. Op zondag 5 januari vindt het smeltfeest plaats. We zijn nog volop aan het plannen dus hou zeker de Facebookpagina in het oog.
De allerkleinsten kunnen hun hartje ophalen aan de kermisattracties of hun eerste schaatspasjes zetten op een veilige piste. Enkele leuke schaatshulpjes zorgen ervoor dat ze minder snel kunnen vallen.
Praktische informatie
De toegang tot het Winterdorp is gratis. Een toegangskaartje voor de ijspiste kost 7 euro. Als je eigen schaatsen meeneemt, betaal je slechts 5 euro. Een tienbeurtenkaart kost 70 euro en je 11de beurt is gratis. Kom je met een groep van meer dan 15 personen, dan betaal je 5 euro. De schaatshulpjes kan je huren voor 2 euro. Tijdens de kerstvakantie is het Winterdorp elke dag open.
Let op! Het is niet toegestaan om met eigen drank en/of eten naar het Winterdorp te komen. Om veiligheidsredenen is er ook een totaalverbod op het gebruik van glas, zowel voor standhouders als bezoekers.
Openingsuren ijspiste
Vóór de kerstvakantie
ma-di: gesloten
wo-do: vanaf 11-20 u.
Vr-za: vanaf 11-22 u.
zo: vanaf 11-20 u.

Tijdens de kerstvakantie
Ma-di-wo-do-zo: 11-21 u.
Vr-za: 11-22 u.

Uitzonderingen:
Za 14/12: 11-21 u.
Di 24/12: 12-17 u.
Wo 25/12: 14-22 u.
Di 31/12: 12-17 u.
Wo 01/01: 14-22 u.

De kraampjes zijn elke dag één uur langer open dan de ijspiste. Behalve op zaterdag 14 december dan sluit heel het Winterdorp samen met de kerstmarkt.
Activiteiten op de ijspiste
De Antwerpse Kunstschaatsers gaven al het goede voorbeeld, daarna kan jij ook je beste schaats voorzetten! De schaatspiste op de Kerkplaats is overdekt, waardoor schaatsplezier tot en met zondag 5 januari 2020 verzekerd blijft. Je kan vrij schaatsen of deelnemen aan één van de volgende activiteiten:
• Start to hockey
Op zaterdag 7, 14, 21 en 28 december en 4 januari kan je op onze ijspiste terecht voor een initiatie hockey. Voor de kinderen van 4 tot 8 jaar start de initiatie om 9.30 u. Vanaf 8 jaar start de initiatie om 10.30 u. De initiatie duurt telkens 1 uur en kost 4 euro. Inschrijven kan vanaf 12 november bij de dienst evenementen (gelijkvloers) in het gemeentehuis.
• Start to skate
Op zondag 8, 15, 22 en 29 december en 5 januari kan je op onze ijspiste terecht voor een initiatie kunstschaatsen. Voor de kinderen van 4 tot 8 jaar start de initiatie om 9.30 u. Vanaf 8 jaar start de initiatie om 10.30 u. De initiatie duurt telkens 1 uur en kost 4 euro. Inschrijven kan vanaf 12 november bij de dienst evenementen (gelijkvloers) in het gemeentehuis.
• Disco on ice
Elke vrijdagavond kan je komen schaatsen op discomuziek. Als je in disco-outfit komt, krijg je een korting aan de kassa. Spreek dus af met je vrienden, vriendinnen en familie om er een schitterende avond van te maken!

En nog meer…
Er staan nog heel wat activiteiten op het ijs in de steigers. De laatste informatie vind je via onze website en de Facebookpagina van de gemeente.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Kerkplaats, Wommelgem centrum

Organisatie

Lokaal bestuur Wommelgem

Filter op categorie