Kunst in het gemeentehuis: Fotoclub DIFAB

Digitale Foto Academie Berchem (DIFAB) werd in 2006 opgericht door een groep mensen die de cursussen digitale fotografie van het district Berchem hadden gevolgd. Samen wilden ze zich verder blijven verdiepen in de fotografie. Ondertussen groeide het initiatief uit tot een werkelijke club voor iedereen die zich interesseert in het maken van mooie foto's, met welk digitaal toestel ook.

Ondertussen bestaat de club uit een 28-tal leden die over de jaren een hechte vriendenkring zijn geworden. De kosten worden bewust laag gehouden. Om de prijs te drukken, organiseren ze fototrips en uitstapjes in de directe omgeving. Liggen de locaties wat verder weg, dan carpoolen ze of maken gebruik van het openbaar vervoer. De week nadien tonen ze dan hun fotocollectie om die gezamenlijk te bespreken.

EĆ©nmaal per maand tonen de leden hun eigen werk aan elkaar. Dat kunnen zowel aparte foto's zijn als korte presentaties in PowerPoint. Omdat ieder met zijn eigen camera werkt, ondersteunen ze elkaar met professionele hulp om het toestel nog adequater te kunnen bedienen.

Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus staan hun activiteiten eerder op een laag pitje. Velen zijn immers ook grootouder en ontfermen zich dan over de kleinkinderen. Gewoonlijk zit het bestuur eind augustus terug samen om een nieuw en interessant programma op poten te zetten. Vanaf september zijn de batterijen ook weer opgeladen om met een fris, nieuw werkjaar te kunnen starten.

De club is laagdrempelig en iedereen is er welkom. Je kan vrijblijvend drie vrijdagen komen proeven alvorens eventueel lid te worden. Spring dus gerust eens binnen.

De vergaderingen vinden steeds plaats in dienstencentrum 'De Meere' in Berchem op vrijdagnamiddag van 14.00 tot 16.45 u., met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Filter op categorie