Open Kerkendagen: wandeling op 't Laar

Op zondag 2 juni neemt Wommelgem opnieuw deel aan de Open Kerkendagen, inmiddels een klassieker onder de erfgoedevenementen. Op die dag plaatsen we het religieus erfgoed in een ander daglicht.

Wommelgem ten westen van de Rollebeek, gekend als 'het Kandonklaar', maakte ooit nog deel uit van de parochie Sint-Fredegandus van Deurne en werd later bij Borsbeek gevoegd. Sinds 1935 is het een eigen parochie. Het Kandonklaar heeft een eigen verhaal te vertellen en dat kan je tijdens deze wandeling ontdekken.

De route vertrekt in de O.L.V. Boodschapkerk, waar naast een tentoonstelling ook kunstschatten zoals de doopvont, de kruisweg en een luik met relikwie├źn te bezichtigen zijn. Je passeert de voormalige begraafplaats, de Roosekapellaan met de restanten van het Roosehof en neemt een kijkje op de huidige begraafplaats. Het traject eindigt aan parochiecentrum 't Candoncklaer, waar je het verplaatste Mariakapelletje kan ontdekken.

Praktisch
Afspraak op zondag 2 juni in de kerk O.L.V. Boodschap, Volkaertslei 17. We verzamelen om 13.15 u., de eigenlijke activiteit gaat van start om 13.30 u. De wandeling neemt ongeveer twee uur in beslag. We ronden af om 15.30 u. in 't Candonckske, waar nog een drankje wordt aangeboden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Contact

Organisatie

Gemeente Wommelgem