Van brandweerman tot kunstenaar

Schilderen was voor Rudy eerder een late roeping. Als kind was hij wel uren zoet met tekenen. Terwijl de meeste leeftijdsgenoten brandweerman of politieagent wilden worden, droomde Rudy van een carrière als striptekenaar.

Striptekenaar is hij echter niet geworden, maar wel brandweerman in Wommelgem. Maar alle scholing, zijn functie als leidinggevende en het lesgeven aan de brandweerschool slokte zowat al zijn vrije tijd op. Het tekenen verdween volledig uit zijn leven. Tot hij op mijn zestigste met pensioen ging, zowel professioneel als bij de brandweer.

Dat was voor Rudy het uitgelezen moment om het potlood terug ter hand te nemen. Omdat hij nu wel meer tijd had, wilde hij nog een stap verdergaan. Zo sprak het schilderen met olieverf hem bijzonder aan. Hij schafte zich een halve bibliotheek aan boeken over dat onderwerp aan. Met veel vallen en opstaan lukte het uiteindelijk om een toonbaar werkstuk af te leveren.

Schilderen met olieverf eist nogal wat plaats op en de werken hebben ook tijd nodig om te drogen. Daarom ging Rudy ook met pastelkrijt aan de slag. Dat beviel hem zo goed dat hij ondertussen een reeks pastelwerken maakte die ook in de tentoonstelling te zien zijn. Sinds enkele maanden is hij ook gestart met aquarellen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Gemeente Wommelgem

Filter op categorie