Open Kerkendag

Heilige Petrus- en Pauluskerk wordt omgedoopt tot interactieve schattenkamer!

Ook dit jaar neemt Wommelgem deel aan de Open Kerkendag, AL SINDS 2008 de gelegenheid bij uitstek voor religieuze gebouwen van verschillende overtuigingen om hun deuren wijd te openen. Het thema van deze editie luidt 'Een knipoog naar het onmogelijke'.

Knipogen naar het onmogelijke betekent openstaan voor alles, in wederzijds respect. Jezelf wakker schudden en op weg gaan naar ontdekkingen. Het ongrijpbare wordt grijpbaar als je er de zin van ziet. Bij een bezoek, een uitwisseling, een overweging … wordt het onmogelijke mogelijk.

Ook in onze gemeente gaan we op ontdekking, ditmaal in onze Heilige Petrus- en Pauluskerk. Op zaterdag 1 juni wordt die voor de gelegenheid omgedoopt tot een interactieve schattenkamer. Kijk eens met een andere blik naar de schatten van de kerk en ontdek enkele uitgelichte elementen in één van onze workshops. Beschilder jouw eigen kaars, bekijk onze prachtige glasramen op een andere manier, leer meer over de beelden in de kerk en verdiep je in de geschiedenis van het gebouw.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Heilige Petrus- en Pauluskerk

Organisatie

Lokaal bestuur Wommelgem

Filter op categorie