Ieper en zijn verleden


Davidsfonds Wommelgem-Borsbeen en Heemkundige kring de Kaeck nodigen jullie uit op deze interessante dagreis


Vertrek: parking van 't Brieleke
We pikken onze gids, Philippe Despriet, op in Kortrijk en vandaar rijden we naar Zillebeke waar we de thematuinen in het kasteelpark bezoeken. De tuinen zijn gewijd aan de verschillende naties die hier tijdens WOI gevochten hebben. Na een korte pauze – koffie met koek – maken we een ritje naar Hill 62, de beruchte positie van de Canadezen, met een prachtig panorama op het fel bevochten Ieper en een indrukwekkende begraafplaats. Dan gaat het naar Bedford House Cemetery, Unesco Werelderfgoed met de resten van het omwalde kasteel.
Na een gezamenlijke warme lunch zetten we onze tocht verder langs de Ieperse vesting en de kazematten. De Menenpoort is wegens renovatieweken niet toegankelijk maar de kathedraal met zijn rijke inboedel is een bezoek waard. Vandaar wandelen we via het Sint-Maartenskloosterpand en -poort naar de oer-britse bijzonder stemmige Saint-George Memorial Chapel.
En dan weer de bus op naar Lijssenthoek Military Cemetery nabij Poperinge. Hier was het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd. In het bezoekerscentrum wordt het verhaal van deze unieke site verteld.
De dag wordt afgesloten met een broodplank in hotel Flanders Lodge en tussen 19.30 en 20 uur stappen we in Wommelgem weer van de bus.
In de prijs is begrepen:
- Verplaatsing met autocar
- Vergoeding gids
- Koffie of thee met koek
- Driegangenlunch: soep, hoofdgerecht en dessert
- Broodmaaltijd
Drank bij de lunch is voor eigen rekening.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 70,00
Davidsfonds - 65,00 euro, de Kaeck - 65,00 euro

Waar

Organisatie

Davidsfonds Wommelgem-Borsbeek en de Kaeck