Tai Chi voor reuma en artrose in Wommelgem

Tai Chi voor reuma en artrose bestaat uit zachte rekoefeningen en ontspannende bewegingen die gericht zijn op lenigheid, spierkracht en algemene fitheid.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het een veilige en effectieve bewegingsvorm is. Het programma wordt ondersteund door een heleboel verenigingen voor mensen met reuma en artrose van over heel de wereld.

Hoe werkt Tai Chi?
Beweging is een belangrijk onderdeel van elke aanpak van reuma en artrose. De meeste medische experts zijn het erover eens dat die beweging best gericht is op drie factoren: lenigheid, spierkracht en algemene fitheid.
Lenigheidsoefeningen helpen om pijn en stijfheid te verminderen, zodat je makkelijker gaat bewegen.
Werken aan je spierkracht is belangrijk voor de ondersteuning en bescherming van de gewrichten. Sterkere spieren betekent minder pijn.
Fitheid en uithoudingsvermogen zijn belangrijk voor je algehele gezondheid en het goed functioneren van je hart, longen en spieren.
Tai Chi verbetert bovendien de lichaamshouding, brengt lichaam en geest in harmonie en versoepelt de stroom van Qi (de levensenergie die alle lichaamsfuncties regelt en bepalend is voor je gezondheid en vitaliteit).

Stijl
Er bestaan veel verschillende Tai Chi-stijlen, elk met hun eigen waarden en voordelen. Het team van Dr. Lam heeft samengewerkt met experts uit de medische wereld om een eenvoudig, veilig en effectief programma samen te stellen.
Een recente studie heeft uitgewezen dat het TCA-programma zinvol en veilig is in de aanpak van reuma en artrose (The Journal of Reumatology - 2003).

Jouw instructeur
Ann Danckaerts (°1969) beoefende in haar jonge jaren judo en gaf hierin als tiener een aantal jaren les. Nadien stapte ze in het bedrijfsleven. Later verdiepte ze zich in yoga en studeerde gezondheidstherapie aan de Europese Academie (2000 – 2005).
In 2004 zette ze haar eerste stappen op Tai-Chi vlak. Ann is gecertificeerd instructeur voor het Tai Chi for Arthritis– en het Tai Chi for Energy-programma van Dr. Paul Lam.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 150,00

Waar

Gemeentelijk sportcentrum Brieleke

Organisatie

Rust in Beweging

Filter op categorie