Sint-Jansfeesten

In 1970 werd de kapel en de omliggende grond kosteloos afgestaan aan het gemeentebestuur. Een jaar later werd met de rest van de restauratie gestart. In datzelfde jaar werd de bescherming van het gebouw als monument en de omgeving als landschap een feit. Op vraag van het gemeentebestuur werden er opnieuw feestelijkheden ingericht, toen om de voltooiing van de restauratie van de kapel te vieren. De heemkundige kring richtte die feesten voor het eerst in op 24 en 25 juni 1972. Deze Sint-Jansfeesten groeiden uit tot een opgemerkte jaarlijkse gebeurtenis, waarmee een oude traditie in ere werd hersteld.

De lichtjes worden opnieuw opgehangen en de dansvloer aan de Sint-Janskapel gelegd. Heel het weekend kan je er terecht voor kinderanimatie (oa. kinderdisco, circusinitiatie, …), muzikale optredens (oa. De Fox Band, Charmezanger Ellie, Djeejeo, …) en staan er kraampjes waar lekkere wijn, sterke bieren, hapjes, ... te verkrijgen zijn. Kortom: een weekend vol plezier voor groot en klein!

Er is beperkte parkeermogelijkheid dus kom te voet of met de fiets of maak gebruik van onze pendeldienst met opstapplaatsen aan de kerk in het centrum en Kandoncklaar.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Sint-Janskapel

Organisatie

Koninklijke Harmonie 'De Eendracht'

Filter op categorie