Infoavond: Tuinrangers in Wommelgem

Ken je dat gevoel van klein geluk als de pimpelmeesjes de weg naar je nestkast gevonden hebben? Word jij ook gewoon blij van het drukke gezoem van de bijen en de hommels? En extra gelukkig met een mooie vlinder in je
tuin?

Dan ben jij misschien wel de Tuinranger die wij zoeken! Binnenkort start onze gemeente een gloednieuw vrijwilligersproject samen met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid. Een team speciaal opgeleide Tuinrangers geeft onze inwoners advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en hitte. Zo maken we van Wommelgem één groot natuurgebied.

Wie zoeken wij?
Een tuinbezoek met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Verder is het natuurlijk erg mooi meegenomen als je al een aantal planten- en diersoorten kan herkennen. Maar veel belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren en het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud. En oh ja, het helpt ook als je een beetje overweg kan met een smartphone en sociale media.

Interesse of vragen? Kom dan zeker naar de infoavond en wie weet wordt dit de start van een leuke samenwerking!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Wommelgem

Organisatie

Lokaal bestuur Wommelgem

Filter op categorie