Aankondiging: publieksraadpleging over nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen van Sevesobedrijven

Gepubliceerd op dinsdag 12 juli 2022 9.42 u.
Van 17 oktober tot 16 november organiseert de Gouverneur van Antwerpen een publieksraadpleging over een aantal nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplannen van Sevesobedrijven.

Als inwoner van Wommelgem kan je de ontwerpteksten raadplegen en je opmerkingen formuleren. Concreet gaat het over volgend bedrijf:

  • Mexico Natie (Antwerpen)

Een Sevesobedrijf is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert. Deze stoffen kunnen ontvlambaar, giftig of ontplofbaar zijn. België telt ongeveer 380 Sevesobedrijven. Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website www.seveso.be

Een Bijzonder Nood- en Interventieplan (of BNIP) is een document dat de overheid opstelt om zich voor te bereiden op bepaalde noodsituaties. Het plan bevat specifieke informatie die de hulpdiensten en de overheid in staat stelt om snel en doeltreffend te reageren op elk mogelijk gevaar. Een BNIP beschrijft onder meer de mogelijke risico’s, de alarmeringsprocedures, de beschermingsmaatregelen voor de bevolking, enz.

De ontwerpteksten van het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan raadplegen kan enkel ter plaatse en na afspraak in de kantoren van de Federale Dienst Noodplanning van de Gouverneur (Italiëlei 4, Antwerpen). De raadplegingsperiode loopt van 17 oktober tot 16 november. Een afspraak maken kan per e-mail via noodplanning@fdgantwerpen.be.

Meer informatie?

Neem contact op met de dienst via noodplanning@fdgantwerpen.be.