Schrijf je nu in voor de nieuwe reeks reanimatielessen

Gepubliceerd op zaterdag 25 februari 2023 10 u.
Wist je dat er in België elke dag een 30-tal mensen een hartstilstand krijgt? De kans dat je daarmee geconfronteerd wordt, is dan ook niet onbestaande. In dat geval is het dan ook mooi meegenomen als je een beetje vertrouwd bent met reanimatie en het gebruik van een AED-toestel. Reanimatie met zo’n

Omstaanders kunnen door een snelle en juiste reactie levens redden. In deze gratis reanimatiecursus leer je hoe!

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen helpen en onze gemeente zo opnieuw ‘Hartveilig’ te mogen noemen, is het belangrijk dat inwoners kunnen én durven reanimeren. Een AED-toestel is bovendien volkomen veilig en dient enkel een stroomstoot toe wanneer dat nodig is. Leer het toestel en de reanimatietechnieken beter kennen tijdens de gratis opleiding van Rode Kruis Borsbeek-Wommelgem in samenwerking met de gemeente.

In een opleiding van drie uur leer je hoe je:

  • Een plotse hartstilstand snel kan herkennen;
  • Anderen kan waarschuwen;
  • Een persoon reanimeert (hartmassage en beademing toedienen);
  • Een AED herkent;
  • Een AED gebruikt;
  • Een gereanimeerd slachtoffer bijstaat tot de hulpdiensten overnemen.

Wanneer?

Woensdag 12 april, donderdag 15 juni, woensdag 23 augustus, maandag 30 oktober of donderdag 30 november telkens van 19 tot 22 u.

Voor wie?

Deze cursus is voor inwoners van Wommelgem of leden van Wommelgemse verenigingen. Je moet minstens zestien jaar oud zijn of dit jaar zestien worden. Voorkennis van eerste hulp is niet nodig. Het is mogelijk om op het einde van deze les een aanwezigheidsattest te vragen.

Kostprijs?

Gratis voor inwoners van Wommelgem.

Waar?

Fort 2, lokaal Rode Kruis (nr. 13-15)

Inschrijven

Aan het loket in Vrijetijdscentrum Brieleke tijdens de openingsuren of via mail (met volgende gegevens: gewenste datum, voornaam, naam, geboortedatum, e-mailadres, je volledige adres en eventueel vereniging waarvan je lid bent) naar vrijetijd@wommelgem.be. Op voorhand inschrijven is verplicht. Per les is er plaats voor twaalf deelnemers.