Openbaar vervoer vlot en veilig

Gepubliceerd op maandag 8 juni 2020 9.40 u.
Het openbare leven komt langzaam weer op gang: we mogen meer dierbaren zien, markten en musea bezoeken, gedeeltelijk terug naar school en het werk, …

Meer versoepelde maatregelen, dat betekent ook méér reizigers op het openbaar vervoer. Daarom kan De Lijn social distancing niet langer garanderen op de voertuigen. Toch brengen ze je waar je moet zijn. Vlot en veilig. 

Zo zorgen we voor elkaar

Mondmaskers spelen een cruciale rol. Ben je ouder dan 12 jaar? Dan ben je verplicht om ze te dragen in alle stations, aan onze haltes en op bus en tram. Zolang de chauffeurs in een afgesloten stuurpost zitten, en dus voldoende afstand van je houden, moeten ze geen mondmasker dragen. Dat besloot de overheid (artikel 4 van het ministerieel besluit van 23 maart 2020). De Lijn vraagt hen wel om het goede voorbeeld te geven en hun neus en mond zoveel mogelijk te bedekken. 

Hou maximaal afstand 

Maar ga zeker ook te voet of spring op de fiets, en vermijd de spitsuren als het kan. Zo blijft er, letterlijk, meer ruimte over voor wie het openbaar vervoer het hardst nodig heeft.

We poetsen onze voertuigen regelmatig

De voertuigen worden frequent gepoetst en verlucht. De chauffeurs dragen ook hun steentje bij. Ze openen de deuren van de bus zodat jij de knop niet moet aanraken. 

Melding sluiten

Samen tegen het coronavirus

Een overzicht van alle maatregelen in Wommelgem

Onze diensten helpen je (van thuis uit) verder

  • Mail je vraag naar de dienst of bel naar het onthaal via tel. 03-355 50 50
  • Gebruik zoveel mogelijk de formulieren van het digitaal loket
  • Dienst burgerzaken werkt enkel op afspraak (en enkel voor dringende documenten)
  • De bib opende opnieuw de deuren, mét voorzorgsmaatregelen
  • De werf, BKO en thuiszorgdienst werken verder met de nodige voorzorgsmaatregelen

Heb je hulp nodig of kan je hulp bieden?

Maak gebruik van ons vrijwilligersnetwerk (vb. voor boodschappen, honden uitlaten, sociaal contact). Lees het artikel (klik hier) voor meer info of via tel. 03-355 50 55.

Naar het digitaal loket