Ontdek onze rolstoelvriendelijke route

Gepubliceerd op woensdag 31 augustus 2022 9 u.
Wommelgem is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’.

De campagne loopt vier jaar. In deze periode willen we buurten creëren die meer beweging mogelijk maken én stimuleren. Onze nieuwe rolstoelvriendelijke route kan daarbij helpen!

De eerste stap naar meer bewegen werd in Wommelgem gezet in 2021 met onze deelname aan de campagne. Sinds begin dit jaar laten groene stappensignalisaties (zoals pijlen, bordjes en banners) in onze buurten zien dat ‘Elke stap telt!’ en dat ook kleine afstanden tussen nuttige locaties waardevolle extra stappen opleveren. 10.000 stappen per dag is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid.

Maar ook dit jaar engageren we ons verder om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om jullie te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. Net daarom heeft Wommelgem een nieuwe rolstoel- en kinderwagenvriendelijke route ontwikkeld. Het is één van de drie nieuwe routes die dit najaar onthuld zullen worden.?

Ben je op zoek naar een activiteit in de buitenlucht of zoek je vooral iets om samen te doen met
een rolstoelgebruiker? Misschien wil je met de kinderwagen graag een korte wandeling maken? Dan is de route langs de woonzorgcentra zeker iets voor jou! Je spieren, energie, gemoed en hart hebben er deugd van. De route loopt langs de drie woonzorgcentra. Je kan dus kiezen aan welk woonzorgcentrum je start. Tijdens de route van ongeveer 2,3 km kom je ook enkele banken tegen, zodat je even tot rust kan komen of gewoon even kan genieten van de omgeving.

Wandel mee tijdens de opening

Op woensdagnamiddag 5 oktober wordt de route langs de woonzorgcentra officieel geopend. Tussen 14 en 16 u. is iedereen welkom om op feestelijke wijze de route te ontdekken. Maar dat is nog niet alles, want 5 oktober valt ook net in de tiendaagse van de geestelijke gezondheid. Op de route zelf zullen er dus enkele dingen te ontdekken zijn die te maken hebben met dit thema. Benieuwd? Starten kan aan één van de drie woonzorgcentra waar er telkens iets te beleven valt. Mis dit niet! Schrijf je dus snel in bij een woonzorgcentrum of aan het vrijetijdsloket van het Brieleke. Iedereen is welkom!


De beweegroute kadert binnen de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Meer info op www.10000stappen.be