Breng jouw pmd in de nieuwe blauwe zak naar het recyclagepark

Gepubliceerd op donderdag 26 augustus 2021 8.30 u.
Met de invoering van de nieuwe sorteerregels voor het pmd, mogen een heleboel extra afvalsoorten mee in de blauwe pmd-zak. Je hebt misschien ook al gemerkt dat dit dikwijls hele lichte materialen zijn.

Om waaivuil op het recyclagepark te voorkomen, moet je vanaf 1 september pmd-afval in de nieuwe blauwe zak aanbieden.

Daarom doen we al sinds maart een warme oproep om je pmd-verpakkingen in een doorschijnende plastic zak te verzamelen voordat je die naar het recyclagepark brengt.

Vanaf 1 september is deze manier van aanleveren niet alleen verplicht, maar voegen we toe dat het pmd in de gekende officiële blauwe pmd-zak moet worden aangeleverd.

Onze parkwachters ontvangen je graag op een proper recyclagepark. Al die lichte folies en materialen die nu extra bij het pmd mogen, zorgen op hun beurt voor heel wat meer waaivuil op het park. Door de pmd in een zak aan te bieden, zorgen we voor een nettere omgeving op én rond het recyclagepark.

Waarom verplicht in een pmd-zak?

  • Om onduidelijkheid en discussies te vermijden, kiezen we voor dezelfde officiële pmd-zak die je ook gebruikt voor de huis-aan-huisophaling.
  • De samenstelling van deze zak is bovendien uiterst geschikt
    • enerzijds door de ‘transparantie’: dit maakt het eenvoudig voor de parkwachter om de inhoud te controleren,
    • anderzijds door de zwarte trekbandjes waarmee je de zak goed kan afsluiten.

Twijfel je over wat er precies allemaal in de pmd-zak mag? Lees de sorteerregels dan nog eens na op www.denieuweblauwezak.be.