Naar inhoud

Renovatie-audit

Je woning “energiezuinig” maken lijkt een hele opdracht. Met de renovatie audit willen wij je daarbij helpen. Tijdens deze audit wordt je woning onder de loep genomen door een expert. Alle onderdelen van je woning worden bekeken. Denk hierbij aan het dak, de gevels en vloer, de beglazing, de verwarming, de verlichting, het waterverbruik, … Ook de mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen worden in kaart gebracht.

 Het resultaat is een overzichtelijk verslag waarin allerlei maatregelen worden beschreven, specifiek voor jouw woning. Daarnaast krijg je ook advies over eventuele premies en financiering. Je kiest dan zelf welke maatregelen je kan en wil uitvoeren en welke bijhorende besparingen je daarmee kan realiseren. Sommige maatregelen vragen immers een grotere investering dan andere. Maar alle maatregelen geven een meerwaarde aan je woning en je comfort.

Voor het uitvoeren van de renovatie audits in het samenwerkingsgebied van IGEAN hebben E-Manager en de energie coöperatieve Zuidtrant de handen in elkaar geslagen. Zij zullen de audits uitvoeren tegen een vooraf vastgestelde kostprijs en volgens een uniform stramien. Zo moet je zelf niet meer op zoek naar een partner en kan je snel van start gaan.

Wil je meer weten? Surf dan naar www.igean.be

De gemeente Wommelgem geeft een premie van 250 euro per bestaande woning voor een renovatie-audit. Het reglement en aanvraagformulier vind je via onderstaande link.

Praktisch

Milieudienst

Kaakstraat 2
2160 Wommelgem


Tel:  03-355 12 58
Fax:  03-353 40 26
milieudienst@wommelgem.be

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 8.30 - 12.00 u.
18 - 20 u.
Dinsdag 8.30 - 12.00 u.
Woensdag 8.30 - 12.00 u.
Donderdag 8.30 - 12.00 u.
Vrijdag 8.30 - 12.00 u.

Meer info