Naar inhoud

Eerlijke handel

logo

Wommelgem gaat de uitdaging aan om FairTradeGemeente te worden. Dat houdt in dat Wommelgem 6 criteria probeert te behalen en zo aantoont dat zowel het gemeentebestuur als de scholen, organisaties, bedrijven, winkels en horecazaken Fair Trade een warm hart toedragen. Meer informatie over de campagne en de 6 criteria vind je op http://www.fairtradegemeenten.be.

Fairtrade, het Engelse woord voor eerlijke handel, is een ontwikkelingsmechanisme. De kleine boer in het Zuiden kan door toe te treden tot het Fairtrade–systeem een eerlijke prijs krijgen voor zijn producten en het heft zelf in handen nemen om uit de spiraal van armoede te geraken. Maar opdat meer boeren kunnen toetreden tot dit systeem moet de markt in België groter zijn. Meer informatie over Fairtrade vind je op www.fairtradebelgium.be.

Met jouw organisatie kan je ook je steentje bijdragen en de kleine boeren in het Zuiden steunen. Dat kan door fairtradeproducten te consumeren in je organisatie of jeugdbeweging op evenementen, vergaderingen,... Er zijn heel wat mogelijkheden: koffie, wijnen, chips, ijs, frisdrank, fruitsappen, snacks en vers fruit, chocolade, geschenken,... Er is keuze uit meer dan 1000 producten.

Wordt er in jouw organisatie of jeugdbeweging al FairTrade geconsumeerd of ben je geïnteresseerd om dit te doen? Laat het ons zeker weten via bijgevoegd antwoordformulier. Het engagement van jouw organisatie of jeugdbeweging willen we met veel trots aan de buitenwereld bekend maken. We nemen jouw initiatieven op in onze persartikels, plaatsen ze op onze website en organiseren acties.

Wil je meer informatie, dan kan je terecht bij de Fairtrade-trekkersgroep via Luc Claessens via luc_claessens@hotmail.com.

Praktisch

Milieudienst

Kaakstraat 2
2160 Wommelgem


Tel:  03-355 12 58
Fax:  03-353 40 26
milieudienst@wommelgem.be

Openingsuren

Dag Openingsuren
Maandag 8.30 - 12.00 u.
18 - 20 u.
Dinsdag 8.30 - 12.00 u.
Woensdag 8.30 - 12.00 u.
Donderdag 8.30 - 12.00 u.
Vrijdag 8.30 - 12.00 u.

Meer info