Naar inhoud

Minimale levering aardgas

elektr

Gezinnen die het risico lopen zonder verwarming te vallen in de winterperiode wegens gebrek aan betaalmogelijkheden worden ondersteund door het OCMW.

OCMW Wommelgem stelt hen na sociaal onderzoek een minimale hoeveelheid aardgas ter beschikking via periodieke opladingen van de budgetmeterkaart. De hulpvrager betaalt maar 30% van die kost. De overige 70% wordt door het OCMW gerecupereerd bij de distributienetbeheerder. De regeling minimale levering geldt enkel in de winterperiode, van 1 december tot 1 maart.

Personen die over een budgetmeter beschikken kunnen hun kaart (gas en elektriciteit) laten opladen aan de balie van het OCMW, waar zich een oplaadterminal bevindt. Betalen kan via bancontact aan de balie of vooraf bij de bank of bij de post (oplading mits voorlegging van een betalingsbewijs).

Op de website van Eandis lees je alle nuttige informatie over de budgetmeter en oplaadpunten.

Op eerste verzoek kan een maatschappelijk werker je adviseren en helpen indien je problemen ondervindt bij het betalen van je energiefactuur.

Praktisch

OCMW - Onthaal en secretariaat

Handboogstraat 36 
 


Tel:  03-355 50 50
Fax:  03- 353 12 53
info@ocmwwommelgem.be

Openingsuren

OCMW Wommelgem is open van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.30 u. en van 13 tot 15 u. en vrijdag van 9.00 tot 12.30 u.

Opgelet: informeer naar de spreekuren van de verschillende diensten.

Meer info