Naar inhoud

Betaalsysteem recyclagepark

Diftarsysteem

Hoe wordt de hoeveelheid bepaald?
Voortaan worden de afvalstoffen waarvoor je moet betalen niet meer 'geschat', maar gewogen. Daarvoor werd een geijkte weegbrug geplaatst op het betalend gedeelte van het recyclagepark. De weegbrug registreert de hoeveelheden per schijf van 5kg.

Tarieven voor de betalende afvalstoffen

  Tarief
 Niet recupereerbaar afval 
 0,20 €/kg
 Recupereerbaar afval 
  •  Gesorteerd bouw- en sloopafval
              - zuiver steenpuin
              - kalkplaten en cellenbeton

 

 0,03 €/kg

Hoe betalen?
Aan de uitgang van het betalend gedeelte staat een betaalzuil. Nadat je al de afvalstoffen in de juiste container hebt gedeponeerd, steek je je identiteitskaart in de betaalzuil. Op het scherm lees je af hoeveel je moet betalen. Betalen gebeurt bij voorkeur met je betaalkaart (Bancontact) of met je kredietkaart. Indien je niet over dergelijke kaarten beschikt, kan je ook met munten betalen (0,10; 0,20; 0,50; 1 of 2 euro).

Opgelet:

  • De betaalzuil geeft geen wisselgeld terug. Als het te betalen bedrag bijvoorbeeld 1,40 euro bedraagt en je stopt een muntstuk van 1 en van 0,50 euro in de betaalzuil, dan zal het saldo van 0,10 euro geregistreerd en bijgehouden worden. Bij een volgend bezoek aan het betalend gedeelte, zal dat bedrag in mindering worden gebracht van je betaling. Na betaling gaat de slagboom open en kan je het betalend gedeelte verlaten.
  • Indien je betalende afvalstoffen van een goedkoop én duur tarief bij hebt, los je na de eerste weging alle afvalstoffen van het dure tarief. Daarna rij je terug op de weegbrug voor de tweede weging en los je vervolgens alle afvalstoffen van het goedkope tarief. Na de derde en laatste weging, rij je naar de betaalzuil. Als je de tweede weging zou overslaan, en dus alle afvalstoffen in één keer lost na de eerste weging, betaal je alles aan het duurste tarief.

Praktisch

Recyclagepark

Gulkenrodestraat 9
2160 Wommelgem


Tel:  Milieulijn IGEAN milieu & veiligheid 03-350 08 14
milieu@igean.be

Openingsuren

 maandag gesloten 
 dinsdag 9 - 12 u. en 13 - 17 u.
 woensdag 13 - 19 u.
 donderdag 9 - 12 u. en 13 - 17 u.
 vrijdag 9 - 12 u.
 zaterdag 9 - 16 u.
 zondag gesloten 

SLUITINGSDAGEN

Meer info