Naar inhoud
Deze informatie is niet meer actueel!

Op zoek naar oorlogsveteranen en veteraanbomen

Weet jij een veteraanboom staan

Voor de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlopg lanceert gemeente Wommelgem samen met Regionaal Landschap de Voorkempen een oproep bij alle inwoners. We vertrekken op een dubbele zoektocht: enerzijds naar verhalen van oorlogsveteranen en anderzijds naar bomen die WO I doorstaan hebben. Samen zullen ze een sereen en symbolisch gedenkteken vormen aan 100 jaar Wapenstilstand. 

Je kan inzendingen insturen tot 31 december. Daarna wordt per gemeente één of meerdere bomen en verhalen geselecteerd. Onder de geselecteerde bomen komt een infobord met informatie over de toestand van de boom en zijn toekomstige boomverzorging. Aan de boom zal je ook het verhaal van een lokale oorlogsheld te lezen zijn. Zowel de boom als de oorlogshelden staan symbool voor continuïteit, vrede en stabiliteit. We zorgen ervoor dat de bomen blijven bestaan en houden tegelijkertijd de herinnering aan de oorlogsveteranen levend. Op 11 november 2018 worden de infoborden ingehuldigd.

Nu is het aan jou

Ken jij in je gemeente een grote boom die mogelijk ouder is dan 100 jaar? Deze boom kan in het gemeentelijk park staan of zelfs gewoon bij jou thuis. Of heb jij een (over)grootvader die als oorlogsveteraan een heldhaftig avontuur heeft meegemaakt in onze gemeente tijdens WO I?

Meld dit dan op de website van Regionaal Landschap de Voorkempen of stuur een mailtje naar info@rldevoorkempen.be met de locatie van de boom en eventueel een foto of de naam en verhaal van je (over)grootvader.

Meer info?

info@rldevoorkempen.bewebsite

www.rldevoorkempen.be

 

Datum van het bericht: dinsdag 24 oktober 2017