Naar inhoud

BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

logo Be-alert

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou verwittigt en de nodige instructies geeft bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. BE-Alert gebruikt verschillende kanalen om jou te waarschuwen. Je kan een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of een e-mail. BE-Alert heeft voldoende capaciteit om een groot aantal inwoners via verschillende kanalen tegelijkertijd op de hoogte te stellen. 

Je kan een bericht van BE-Alert op twee manieren ontvangen:

  • Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op BE-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Vb. Je woont in Wommelgem en werkt in Brussel? Registreer dan beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.
  • Bij een grote noodsituatie kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in die zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je een dagje aan zee, in de Ardennen … bent of een uitstap maakt naar de zoo of de cinema.           

Inschrijven is volledig gratis.          

Meer info en registreren
www.be-alert.be

Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in.

Datum van het bericht: maandag 23 oktober 2017