Naar inhoud

De verkeerskoffer is vernieuwd

Verkeerskoffer

De verkeerskoffer is aangevuld met nog meer verkeerseducatief materiaal dankzij een 10 op 10-subsidie van de Provincie Antwerpen. Gebruik de koffer als vereniging of school gratis om kinderen te leren hoe ze zich veilig in het verkeer moeten bewegen.

De verkeerskoffer omvat dankzij de subsidie van 4 000 euro een uitgebreid aanbod aan materialen om verschillende circuits op te bouwen: rijplanken, verkeersborden, kegels, een wip, vloerlinten, verkeerslichten, … Een veiligheidsparcours leert de kinderen omgaan met verkeersregels, het stimuleert de bewegingsdrang en ontwikkelt het evenwicht.

Met de tafelopstelling kunnen kinderen eenvoudig en op een visueel aantrekkelijke manier verkeerssituaties nabootsen in de klas (zoals oefeningen rond een dode hoek). Op de verschillende panelen staan straten, kruispunten, fietspaden en zebrapaden afgebeeld. De set bevat ook een vrachtwagen, auto, prioritair voertuig, fietsers en voetgangers op schaal. Het geheel is bruikbaar van het 1ste tot het 6de leerjaar.

De Wommelgemse scholen en Buitenschoolse Kinderopvang ’t Evertje kunnen gratis gebruikmaken van de koffer. Ook Wommelgemse verenigingen of verenigingen die een evenement organiseren binnen onze gemeente kunnen de koffer gratis gebruiken. Zij betalen wel een waarborg van 50 euro.

Wil je de verkeerskoffer gebruiken? Stuur je aanvraag dan naar evenementen@wommelgem.be

Datum van het bericht: woensdag 06 september 2017