Naar inhoud
Deze informatie is niet meer actueel!

Oversteken aan de Autolei? Gebruik de drukknoppen

drukknop autolei

De verkeerslichten voor voetgangers en fietsers springen enkel op groen wanneer daar een opdracht toe gegeven wordt. Vergeet dus niet op de knop te drukken wanneer je wil oversteken.

Aan de Autolei passeert heel wat verkeer op een dag. Om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, wordt het licht voor fietsers en voetgangers enkel groen als er daadwerkelijk personen aanwezig zijn die willen oversteken. Het kan tot anderhalve minuut duren vooraleer jouw lichten groen worden omdat er ook een communicatie met de andere verkeerslichten moet plaatsvinden. Als je niet op de knop drukt, blijft het licht voor de auto’s dus groen. 

De drukknoppen en werking van de verkeerslichten worden zeer regelmatig gecontroleerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De werking wordt ook opgeslagen in een computer en kan dus ook gevolgd worden door deze mensen. Bij onregelmatigheden grijpen zij in. Soms moet je even wachten, maar alles werkt dus zoals het hoort. Houd hier dus rekening meer wanneer je de volgende keer wil oversteken aan de Autolei.

Datum van het bericht: maandag 07 augustus 2017