Naar inhoud
Deze informatie is niet meer actueel!

Winterdorp

Winterdorp

Praktisch

Organisatiegemeentebestuur Wommelgem en EMO bvba
Waar

Kerkplaats

Wanneervrijdag 8 december 2017 - zaterdag 6 januari 2018

Info

Het Winterdorp gaat officieel van start op vrijdag 8 december om 18 u. Ook de ijspiste wordt dan officieel geopend in aanwezigheid van het schepencollege, de pers en een delegatie van de Antwerpse Kunstschaatsclub Ruggeveld. Hun Demo-team verzorgt er een spectaculaire openingsact.

Je kan tot en met zaterdag 6 januari 2018 genieten van het Winterdorp. In het chaletdorp kan je je verwarmen met heerlijke winterse drankjes en een ruim aanbod aan hapjes. Elk houten chalet heeft een groot overdekt terras. Regen of sneeuw kunnen je dus niet tegenhouden om af te zakken naar ons Winterdorp!

De allerkleinsten kunnen hun hartje ophalen aan de kermisattracties. Zij kunnen hun eerste schaatspasjes zetten op een veilige piste. Enkele leuke schaatshulpjes zorgen ervoor dat ze minder snel kunnen vallen.

 

Openingsuren ijspiste

Vóór de kerstvakantie 
ma-di: gesloten
wo-do-zo: 14-21 u.
Vr-za: 14-22 u.                                         

Tijdens de kerstvakantie
ma-di-wo-do-zo: 14-21 u.
vr-za: 14-22 u.

Uitzonderingen:
24/12: 14-17 u.
25/12: 14-20 u.
31/12: 14-17 u.
01/01: 14-20 u.

Het chaletdorp is altijd één uur langer open dan de ijspiste.

Activiteiten op de ijspiste

De Antwerpse Kunstschaatsers gaven al het goede voorbeeld, daarna kan jij ook je beste schaats voorzetten! De schaatspiste op de Kerkplaats is overdekt, waardoor schaatsplezier tot en met zaterdag 6 januari 2018 verzekerd blijft. Je kan vrij schaatsen of deelnemen aan één van deze activiteiten.

Start to skate
Op zaterdag 9, 16 en 23 december en 6 januari kan je op onze ijspiste terecht voor een initiatie kunstschaatsen. Voor de kinderen van 4 tot 8 jaar start de initiatie om 9.30 u. Vanaf 8 jaar start de initiatie om 10.30 u. De initiatie duurt telkens 1 uur en kost 4 euro. Inschrijven kan vanaf 6 november bij de dienst vrije tijd (1ste verdieping) in het gemeentehuis.

Disco on ice
Elke donderdagavond kan je komen schaatsen op discomuziek. Als je in disco-outfit komt, krijg je een korting aan de kassa. Spreek dus af met je vrienden, vriendinnen en familie om er een schitterende avond van te maken!

En nog meer…
Er staan nog heel wat activiteiten op het ijs in de steigers. De laatste informatie vind je via onze website en de Facebookpagina van de gemeente.

Meer info

Praktische informatie

De toegang tot het Winterdorp is gratis. Een toegangskaartje voor de ijspiste kost 7 euro. Als je eigen schaatsen meeneemt, betaal je slechts 5 euro. Een tienbeurtenkaart kost 70 euro en je 11de beurt is gratis. Kom je met een groep van meer dan 15 personen, dan betaal je 5 euro. De schaatshulpjes kan je huren voor 2 euro. Tijdens de kerstvakantie is het Winterdorp elke dag open.

Let op! Het is niet toegestaan om met eigen drank en/of eten naar het Winterdorp te komen. Om veiligheidsredenen is er ook een totaalverbod op het gebruik van glas, zowel voor standhouders als bezoekers.