Naar inhoud

Jeugdatelier

In het jeugdatelier proberen we een plek te creëren waar kinderen hun creatieve kriebels kunnen ontplooien, in een ongedwongen en stimulerende sfeer. 
Dat doen we via verschillende expressiemogelijkheden, met allerlei materialen en technieken. Daarbij komt het beeldend aspect, het knutselen en frutselen, het meest aan bod.

We proberen de kinderen te helpen in hun ontdekkingstocht naar hun eigen creatieve mogelijkheden. Daarbij vertrekken we vanuit de interessewereld van het kind om zo de grote wereld van kunst en cultuur te ontdekken. Dat gebeurt elk jaar aan de hand van een thema en via allerlei uitstappen (theater, musea,...) of gastbezoeken (auteur, kunstenaar,...).

Het jeugdatelier is een initiatief van de gemeente Wommelgem, die de grootste kosten op zich neemt. Elk jaar werken we samen met de gemeentelijke bibliotheek tijdens de jeugdboekenweek.
Op woensdag is er ook de mogelijkheid om je kind voor of na de activiteit te laten opvangen in 't Evertje, de gemeentelijke kinderopvang, gehuisvest in hetzelfde gebouw. De kinderen moeten wel op voorhand ingeschreven zijn (e-mail: bko@wommelgem.be).

Zit je kind in het 1ste, 2de of 3de leerjaar, dan staan we woensdagnamiddag voor hem of haar klaar. Als er veel inschrijvingen zijn, knutselen we maar om de 14 dagen. Per trimester betaal je 20 euro.
Zit hij of zij in het 4de, 5de of 6de leerjaar, dan knutselen we wekelijks op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 12.00 u. Per trimester betaal je 40 euro.

Ook tieners zijn welkom!
Zit je in het 1ste, 2de of 3de middelbaar, dan kan je je eenmaal per maand komen uitleven op vrijdagavond, van 18.30 tot 21.00 u. Per trimester betaal je 15 euro.

Tijdens de schoolvakanties zijn we niet open, maar verzorgen we de crea-doeweken van AxieMaxie. Ook daar werken we met een thema. Het aanbod is een waaier van knutsel- en spelactiviteiten en we maken regelmatig een uitstap. Voor meer informatie over AxieMaxie, klik hier.

Wat kan je hier vinden?

Fotoalbum

Praktisch

Jeugdatelier

Lt. K. Caluwaertsstraat 41
2160 Wommelgem


Tel:  0490-11 05 00 (jeugdatelier) of 03-355 12 61 (jeugddienst)
jeugdatelier@wommelgem.be

Openingstijden

dinsdag 8.30 tot 16.00 u. 
woensdag    8.30 tot 17.00 u.
donderdag 8.30 tot 16.00 u.
zaterdag 8.45 tot 12.30 u. 

Meer info